1:33 AM

leave your damn question here.!!! (-_-) http://www.formspring.me/BUbuya


8:15 PM

bismillah.

hye kwn2. semuanya. lihat lah dunia. pertama sekali aku ingin memohon maaf kerana lama tidak bersidang disini. :) okayh. 19may2011 menjadi sngt2 manis apabila aku dengan terkejut nya mendapat surprise party daripada kwn2 tersayang saya. leeeuufchu ol!! :) (walopun ada sedikit kantoi yek)

perasaan: touched! terharu, nak nanges pun ade. malooo!!!. :p
kawan2: kiddo, EJ, fitry, Baby, Yaya, Apiz, zul, Eifa lily alosa, ema & Y.
kek: secret recipy banaana choc (kiddo ally tenkiu so much!!!!)
adiaahh: teddy bear besar yg comel!!!
venue: uptown shah alam section 24.

p/s: gamba later.


4:07 AM


Mengapakah Bachelor of educatin-TESL menjadi pilihan??

Ramai yang bertanya kan soalan ini kepada aku. Agak susah juga untuk aku terangkan, maklumlah aku perahsia orang nya. mungkin kebnyakan daripada mereka agak pelik dengan pemilihan degree aku ni almaklumlah sebelum ni aku student diploma makmal perubatan.

Bukannya aku tak berminat dengan medical, tapi entah lah. ada sesuatu tentangnya yang membuatkan aku agak kurang. Bukan jugak aku nak jadi macam ana rafali (lalalala..). Boleh dikatakan juga aku tidak lah berminat sangat mengajar bagai. Nak kata ada latar keluarga yang berkaitan pun tak juga. Tetapi aku merasakan TESL sangat-sangat menarik.

Jadi, anda-anda diluar sana tidak perlulah bertanya kan saya soalan yang saya tidak pasti jawapan nya. Saya amat berminat dengan bidang ini tanpa sebarang sebab yang pasti, 'majulah sukan untuk negara'!!


3:59 AM

Dimana ada kemahuan disitu ada jalan. itulah yang paling aku utama kan. setelah berjaya memasukkan diri aku kedalam dunia universiti yg penuh pancaroba (kononnya). setelah setahun kini aku boleh menggelarkan diri aku sebagai pelajar. Kini, aku perlu pulak melebarkan sayap aku ke arah yang lebih dalam. Seperti biasa, aku adalah orang yang sangat penyegan. Susah untuk aku bersocial dengan mereka-mereka di kelas. Bertambah susah kiranya apabila budak-budak di kelas adalah jenis-jenis yang $#%^#^%!!. Nak atau tidak perjuagan harus diteruskan. Agak bertuah juga aku kerana kebnyakan kawan-kawan diploma masih di sini (kalau tak matilah!!).